Smar techniczny - 5g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
SMAR TECHNICZNY - saszetka 5g
Smar o wysokiej lepkości, czerwony, tworzy powłokę o wyjątkowej odporności. Pokrycie powierzchni tnących cienką warstwą smaru zapewnia maksymalna redukcję tarcia oraz długie działanie ochranianych urządzeń.
Smar przeznaczony jest do użytku na styku powierzchni wykonanych z tworzywa sztucznego, metalu, ceramiki, gumy i wielu innych.
Nie klei się z kurzem, antyprzyczepny, ułatwia wyjmowanie z form, gęstość 1.25g/cm3
ZASTOSOWANIE :
- Montaż i praca elementów z poliuretanu na styku pu/metal
To wysokiej jakości smar EP, który zapewnia doskonałą ochronę, niezrównaną wydajność, imponującą trwałość i wyjątkowe właściwości utrzymujące się na miejscu. Niektóre z kluczowych cech tego smaru to:
- Doskonałe właściwości antykorozyjne w połączeniu z doskonałymi właściwościami stabilności oksydacyjnej.
- Świetna stabilność mechaniczna i właściwości adhezyjne, które pozwalają na pozostanie na miejscu nawet przy dużych obciążeniach i uderzeniach.
- Gruba struktura, która pozwala smarowi zapewnić doskonałe działanie w trudnych warunkach, przy wysokim ciśnieniu i wibracjach.
- Może być używany w wilgotnych, wilgotnych i zapylonych środowiskach, w szerokim zakresie temperatur.
- Czerwony kolor sprawia, że weryfikacja jest szybka i łatwa.
WŁAŚCIWOŚCI FIZYKOCHEMICZNE
Informacje ogólne :
Forma . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : pasta
Kolor . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : czerwony
Zapach . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : bez zapachu
Istotne informacje na temat ochrony zdrowia i środowiska oraz bezpieczeństwa
Temperatura . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : nie dotyczy
Temperatura wrzenia . . . . . . . . . . . . . . . . . : nie dotyczy
Temperatura zapłonu . . . . . . . . . . . . . . . . . : nie dotyczy
Temperatura palenia się . . . . . . . . . . . . . . . : ok . 400 C
Dolna granice wybuchowości . . . . . . . . . . . : nie dotyczy
Górne granice wybuchowości . . . . . . . . . . : nie dotyczy
Ciśnienie pary . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .: nie dotyczy
Gęstość . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .: 1,25 g / cm3
Rozpuszczalność w wodzie . . . . . . . . . . . . . : praktycznie nierozpuszczalne
Wartość pH . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .: nie dotyczy
Lepkość ( dynamicznie ) . . . . . . . . . . . . . . . : ok. . 800000 mPa . s